Αυτοκίνητο από τα Lidl; Ηλεκτρικό SUV, λιγότερα από 10.000 ευρώ!

H γερμανική εταιρία πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της, ενώ η Dacia έχει χάσει τον ύπνο της αφού αναμένεται να απορροφήσει μεγάλο ποσοστό των αγοραστών οχημάτων χαμηλής τιμής. Όσο η ελληνική αντιπροσωπεία της Dacia καθυστερεί να εισάγει το πολυναναμενόμενο Spring και τα προσιτά κινέζικα ηλεκτρικά δεν εισάγονται στην ελληνική αγορά, το φθηνό ηλεκτρικό των Lidl αναμένεται να κάνει πάταγο.

Ένας πραγματικός σεισμός συγκλονίζει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία από τότε που η Lidl ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία του πρώτου της SUV με μήκος 4.30 μ. Θα είναι μεγαλύτερο από το Seat Arona και θα μπορεί να διανύσει περί των 200 χιλιομέτρων (WLTP) χάρη στην μπαταρία των 35.8 kWh.

Κατασκευασμένο στην Κίνα

Η Lidl έχει έρθει σε συμφωνία εδώ κι αρκετούς μήνες με την κινεζική εταιρία Soueast για να κατασκευάσει το Silvercrest, που δεν είναι άλλο από ένα DX5 με προσεγμένους χρωματισμούς, δηλαδή τον εξής έναν που βλέπετε στις φωτογραφίες. Πρόκειται για μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη εδώ και τέσσερα χρόνια στην κινέζικη αγορά με βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων 120 ίππων κι αυτόματο κιβώτιο CVT. Στην περίπτωση των Lidl όμως, αφού το μοντέλο απευθύνεται σε ευρωπαίους αγοραστές, η συμφωνία περιλαμβάνει την εγκατάσταση ηλεκτροκινητήρα 70 ίππων (περισσότερους από τους 44 και 65 ίππων των δύο εκδόσεων του Dacia Spring) και μπαταρίας από άλλα μοντέλα της γκάμας της Soueast. Προφανώς δεν είναι ένα αυτοκίνητο για να αλωνίσετε όλη την Ελλάδα, αλλά έχει νόημα ως δεύτερο για τα καθημερινά δρομολόγια της οικογένειας.

Οι αγοραστές όμως θα πρέπει να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις αναφορικά με την πλύση εγκεφάλου που θα τους κάνουν τα Lidl. Καταρχάς, over-the-air αναβαθμίσεις θα προβάλλουν το εβδομαδιαίο φυλλάδιο προσφορών του γερμανικού σούπερ-μάρκετ στην κεντρική οθόνη των 9.3 ιντσών, ενώ το σύστημα πλοήγησης θα έχει αποθηκευμένα όλα τα καταστήματα ανά την υφήλιο.

Επίσης, θα υπάρχει ηχητική ενόχληση σε περίπτωση που τοποθετήσετε ψώνια στον χώρο αποσκευών που δεν είναι αγορασμένα από τα Lidl. Για να επιτευχθεί αυτό, το δάπεδο στο πορτ-μπαγκάζ έχει επενδυθεί με ηλεκτρονικούς αισθητήρες ικανούς να ανιχνεύουν γιαούρτια, υγρά πιάτων, ρολά χαρτιού υγείας και κάθε προϊόν που δε φέρει το μικροτσίπ της Lidl.

Στο τμήμα των νερών

Πληροφορίες κάνουν λόγο για διάθεση του όμορφου crossover ακριβώς δίπλα από τα νερά, δηλαδή σχετικά κοντά στην είσοδο, ώστε να υπάρχει φυσικός φωτισμός και το μοντέλο να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές. Αν και με τιμή κάτω από 10 χιλιάρικα, όπως φημολογείται ότι θα κοστίζει, κάτι μας λέει ότι θα πουλήσει σα ζεστό ψωμί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Lidl έκαναν κάτι πάρα πολύ ευφυές: έχουν ήδη ταξινομήσει τα οχήματα στην ελληνική αγορά ως εταιρικά, οπότε έχουν ενσωματώσει την επιδότηση στην τιμή. Ο αγοραστής δηλαδή θα ψωνίσει το προϊόν στην τελική τιμή και μετά θα πονοκεφαλιάσουν οι διευθύνοντες των Lidl για το πότε θα δεήσει το ελληνικό κράτος να τους πληρώσει τις επιδοτήσεις. Επιπλέον εξοπλισμός δε θα μπορεί να προστεθεί, αφού θα υπάρχει μόνο μία έκδοση σε ένα μόνο χρώμα. Όσοι βιαστούν να παραγγείλουν την Launch Edition θα παραλάβουν επίσης ένα ζευγάρι παπούτσια κι ένα πουλόβερ στα ίδια χρώματα. Επίσης, θα μπορούν να φορτίζουν δωρεάν για έναν χρόνο στους φορτιστές της εταιρίας.

Περισσότερα Άρθρα