Ο Elon Musk πάει βόλτα τον Κινέζο πρέσβη με ένα Model S Plaid

Η Κίνα εξελίσσεται σε ολοένα και πιο σημαντική αγορά για την Tesla, αφενός με τις πωλήσεις στην εγχώρια αγορά, αφετέρου με το εργοστάσιό της στη Σαγκάη. Ξεκίνησε την παραγωγή στα τέλη του 2019 κι έχει την ικανότητα να παράγει 450.000 μονάδες ετησίως. Πολλά από τα οχήματα που παράγονται στο κινέζικο εργοτάξιο, εξάγονται σε αγορές του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων βρίσκεται κι η Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, περίπου τα μισά από τα αυτοκίνητα που πούλησε η Tesla παγκοσμίως πέρσι παρήχθησαν στις εγκαταστάσεις της Σαγκάης.

Ο Qin Gang, πρέσβης της Κίνας στις ΗΠΑ, επισκέφθηκε τον Elon Musk, CEO της Tesla, στο εργοστάσιο της αμερικάνικης εταιρίας στο Fremont της Καλιφόρνια, όπου κατασκευάζεται το Model S Plaid. Ξεναγήθηκε στα κάλλη του ταχύτατου sedan και μοιράστηκε μερικές εικόνες από την εμπειρία του στο Twitter.

Στην ανάρτησή του, ο Qin Gang περιέγραψε το Model S Plaid ως «powerful model, but smooth ride». Ανέφερε ότι είχαν μια «εμπνευσμένη συζήτηση» με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla που ξεκίνησε από τα αυτοκίνητα για να καταλήξει «στα αστέρια στον ουρανό, στην έρευνα του ανθρώπινου εγκεφάλου, το νόημα της ζωής στη γη και το μέλλον στο διάστημα».

Περισσότερα Άρθρα