Πενταπλασιασμός των ηλεκτρικών φορτίσεων μέσα σε ένα χρόνο

Η είδηση μας έρχεται από την Αμερική, όπου η Electrify America, ιδιωτικός πάροχος ηλεκτρισμού, δήλωσε ότι το 2021 πραγματοποιήθηκαν 1.45 εκατομμύρια συνεδρίες φόρτισης σε σχέση με 268.000 το 2020. Οι οποίες επέτρεψαν στα ηλεκτρικά οχήματα να διανύσουν περίπου 233 εκατομμύρια χιλιόμετρα, εξοικονομώντας 21.5 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου. Συνολικά, παρέδωσε πάνω από 41.1 GWh ενέργειας στους πελάτες της.

Η ανακοίνωση είναι ενδεικτική τού πόσο γρήγορα αυξάνεται η ζήτηση σε μια δυτική οικονομία, όπως αυτή των ΗΠΑ. «Ο συνδυασμός του ταχέως αναπτυσσόμενου δικτύου φόρτισής μας, καθώς κι η ανάπτυξη κι η διαθεσιμότητα ολοκαίνουργιων ηλεκτρικών οχημάτων, επιταχύνει τη μετάβαση στο eMobility», δήλωσε ο Barrosa, ανώτερο διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ στην Electrify America. 

Η εταιρία υποδομής φόρτισης EV λειτουργεί σήμερα περισσότερους από 800 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Αμερική, οι οποίοι περιλαμβάνουν περισσότερους από 3.500 μεμονωμένους φορτιστές. Αυτό την καθιστά το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο φόρτισης DC στις ΗΠΑ με ταχύτητες έως και 350 kW. Το δίκτυο της Tesla είναι μεγαλύτερο αλλά δεν είναι διαθέσιμο σε μοντέλα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Μέχρι το 2026, η Electrify America στοχεύει να έχει περισσότερους από 1.800 σταθμούς και 10.000 φορτιστές ανοιχτούς σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και τον Καναδά.

«Όλο και περισσότεροι επιβάτες ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα της κίνησης με ηλεκτρικά οχήματα, όπως φαίνεται από την αξιοσημείωτη αύξηση των συνεδριών φόρτισης στους σταθμούς μας», δήλωσε ο Barrosa. «Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2022 έφτασαν το μερίδιο αγοράς ρεκόρ 5.2% των πωλήσεων νέων οχημάτων στις ΗΠΑ».

Περισσότερα Άρθρα