Πηγαίνετε εκτός δρόμου με 33 φίλους σας με το Torsus Praetorian

Η Torsus ιδρύθηκε από τους ανθρώπους πίσω από την Pulsar Expo, μια οικογενειακή επιχείρηση από την Ουκρανία που ειδικεύεται στην προσαρμογή οχημάτων για ειδικούς σκοπούς. Εμπλεκόμενοι στη βιομηχανία εξόρυξης και στη δασοκομία, συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε ανάγκη για οχήματα εκτός δρόμου που θα μπορούσαν να μεταφέρουν πολύ κόσμο σε σημεία χωρίς οδικό δίκτυο. Και έτσι γεννήθηκε ο Πραιτωριανός.

Βασισμένο σε ένα τετρακίνητο σασί φορτηγού MAN, το Praetorian φοράει αμάξωμα λεωφορείου και στη συγκεκριμένη διαμόρφωση χωράει 34 θέσεις, αλλά το εσωτερικό του μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να γίνει ασθενοφόρο ή κινητό συνεργείο. Τα πάνελ του αμαξώματος, εν τω μεταξύ, είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό πλαστικό και αντικαθίστανται εύκολα σε περίπτωση καταστροφής.

Ο straight-six κινητήρας πετρελαίου των 6.9 λίτρων αποδίδει 294 ίππους και 1.150 Nm ροπής. Συνδυάζεται με διαφορικά που κλειδώνουν και κοντές σχέσεις ώστε τα 13.400 κιλά του Praetorian να ξεπεράσουν οποιοδήποτε εμπόδιο. Κατασκευασμένο στη Σλοβακία, το Torsus στέλνει τώρα Πραιτοριανούς στην Ουκρανία για να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια. Το συγκεκριμένο μοντέλο, που οδηγείται από τον Tom Ford του Top Gear, εξυπηρετεί μια ελαφρώς λιγότερο επικίνδυνη ανάγκη: οδηγεί τους τουρίστες στην κορυφή της Αίτνας, που είναι ένα ενεργό ηφαίστειο στη Σικελία.

Σύμφωνα με τον Ford, η οδήγησή του απαιτεί λίγη προσαρμογή. Κουνιέται και ταλαντεύεται πάνω στον δρόμο και λέει ότι πρέπει να προσαρμοστείς στους ρυθμούς του, οι οποίοι θυμίζουν καμήλα ή ελέφαντα. Μόλις εξοικειωθείτε όμως, ο Βρετανός δοκιμαστής αναφέρει ότι είναι ένα εξαιρετικά ικανό όχημα.

Περισσότερα Άρθρα