Mercedes-AMG ONE: νέο ρεκόρ στο Nürburgring με 6′:35″.183 !!!

Έχουμε νέο βασιλιά στα αυτοκίνητα παραγωγής κι αυτός φέρει το αστέρι της Mercedes στο καπό! Η πανίσχυρη AMG ONE γύρισε το Nürburgring-Nordschleife πιο γρήγορα από κάθε άλλο μοντέλο παραγωγής και σημείωσε νέο ρεκόρ παρά τις όχι ιδανικές συνθήκες. Ο οδηγός Maro Engel έκανε χρόνο γύρου 6΄’:35″.183 στην πίστα των 20,832 χιλιομέτρων, χάρη στους 1.063 ίππους του υβριδικού συστήματος κίνησης που προέρχεται από την F1.

Ο καλύτερος καταγεγραμμένος χρόνος γύρου της Mercedes-AMG ONE είναι 8.43″ ταχύτερος από της Mercedes-AMG GT Black Series και 3.65″ ταχύτερος από τη βελτιωμένη Porsche 911 GT2 RS της Manthey-Racing, τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ για νόμιμα οχήματα δρόμου. Η Mercedes δήλωσε ότι ενώ ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, η πίστα ήταν ακόμα υγρή κι εν μέρει βρώμικη σε ορισμένες περιοχές, κάνοντας τη ζωή πιο δύσκολη για τον έμπειρο οδηγό αγώνων. Υπήρχε επίσης στενότητα χρόνου, με λιγότερο από μία ώρα για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια, γι ‘αυτό η αυτοκινητοβιομηχανία είχε προνοήσει κι έφερε δύο hypercars στο Ring. Τελικά, το ρεκόρ σημειώθηκε στις 28 Οκτωβρίου στις 17:14 ακριβώς, δηλαδή ένα λεπτό πριν κλείσει το Nürburgring-Nordschleife.

Ο οδηγός του DTM και πρεσβευτής της Mercedes-AMG Maro Engel είπε: «Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε να γράψουμε τέτοιο χρόνο με αυτές τις συνθήκες στην πίστα. Σε ορισμένα κρίσιμα σημεία, δεν είχε στεγνώσει ακόμη εντελώς κι επομένως ήταν δύσκολο. Ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση». Ο Engel σχολίασε επίσης ότι η AMG ONE νιώθει «σίγουρα περισσότερο οικεία σε μια πίστα Grand Prix παρά στο Nordschleife», λόγω του μήκους της πίστας, που σήμαινε ότι έπρεπε να κάνει έξυπνη χρήση της λειτουργίας DRS και να μεγιστοποιήσει την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Ο οδηγός επέλεξε το πρόγραμμα οδήγησης “Race Plus”, το οποίο αποδίδει τη μέγιστη ισχύ των 1.063 ίππων από τον turbo V6 κινητήρα των 1.6 λίτρων και τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, χαμηλώνει ακόμη περισσότερο την ρυθμιζόμενη ανάρτηση και προσαρμόζει αναλόγως τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Κατά τη διάρκεια του γύρου του ρεκόρ, ο οδηγός κατάφερε να πετύχει 338 χλμ/ώρα στην ευθεία Döttinger Höhe, που είναι κοντά στην τελική ταχύτητα των 350 χλμ/ώρα του γερμανικού hypercar.

Μένει να δούμε αν το εντυπωσιακό ρεκόρ της Mercedes-AMG ONE θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, καθώς υπάρχουν μερικοί αρκετά ικανοί διεκδικητές εκεί έξω που θα προσπαθήσουν να το σπάσουν, με κυριότερη την Aston Martin Valkyrie που θεωρείται άμεσος αντίπαλος του πυραύλου της AMG.

Περισσότερα Άρθρα