Puma GTV: ένα VW Beetle προσποιείται ότι είναι ιταλικό supercar

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς συνδέουμε το λογότυπο Puma με τα προσιτά coupe και τα μικρά crossover μοντέλα της Ford, ήταν επίσης το όνομα μιας ιταλικής καροσερί που κατασκεύαζε kit car κι ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’70. Αν και διέκοψε τη λειτουργία της μετά την πυρκαγιά που κατέκαυσε το εργοστάσιό της το 1993, εξακολουθούν να υπάρχουν κάμποσα παραδείγματα των επτά διαφορετικών σπορ κι εκτός δρόμου μοντέλων που παρήγαγε.

Πρόσφατα εμφανίστηκε σε διεθνή σελίδα δημοπρασιών ένα σπάνιο Puma GTV του 1983 και πουλήθηκε ήδη, πρόλαβε όμως να τραβήξει την προσοχή μας. Με πλάτος 1.80 μέτρα κι ύψος μόλις 1.10, αλλά και γεμάτο με στιλιστικά στοιχεία που θυμίζουν τα υπεραυτοκίνητα της δεκαετίας του 1970, το Puma αιχμαλωτίζει τη ματιά. Όταν μάλιστα ανοίγει προς τα πάνω η καμπίνα για να αποκτήσει το πλήρωμα πρόσβαση στο διθέσιο εσωτερικό, είσαι πια σίγουρος ότι κάτι πολύ εξωτικό βρίσκεται μπροστά σου.

Η αλήθεια δε θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική: κάτω από το φανταχτερό αμάξωμα από fiberglass, βρίσκεται το πλαίσιο του κλασικού Beetle, του γνωστού σε όλους μας Σκαθαριού. Το συγκεκριμένο όχημα της αγγελίας μάλιστα τροφοδοτείται από τον ίδιο αερόψυκτο κινητήρα του παλιού VW, που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Με ισχύ μόλις 25 ίππους από 1.4 λίτρα, καταλαβαίνετε ότι η απόδοσή του δεν μπορεί να συνταιριάξει με την εξωτική αισθητική του αυτοκινήτου, ούτε δικαιολογεί την παρουσία ενός εμβλήματος της Ferrari στο τιμόνι.

Σύμφωνα με την καταχώριση, το συγκεκριμένο Puma GTV βρίσκεται στην Cervinara της Ιταλίας και ταξινομήθηκε το 1983. Το αυτοκίνητο έχει διανύσει 12.660 χιλιόμετρα και φέρεται να είναι σε καλή κατάσταση τόσο μηχανικά, όσο κι εμφανισιακά. Ο νέος αγοραστής θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενος για την αγορά του αλλά θα πρέπει να δαπανήσει κάμποσα χρήματα για μηχανολογικά μαζέματα και για κάποιες σκουριές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους. 

Αν σας άνοιξε η όρεξη και θα θέλατε κάτι με δραματική εμφάνιση αλλά χωρίς επιδόσεις που θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση, να έχετε το νου σας γιατί κατά καιρούς κάποια Puma βγαίνουν στις αγγελίες σε όλη την Ευρώπη. Θα πρέπει να υπολογίζετε ότι πωλούνται γύρω στις 20.000 €.

Περισσότερα Άρθρα