Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #49

Το Ford Transit είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επαγγελματικά οχήματα παγκοσμίως, οπότε δεν είναι περίεργο που πωλούνται τόσα πολλά στην αγορά των μεταχειρισμένων. Ξεχωρίσαμε όμως ένα που έχει λάβει μια πολύ ιδιαίτερη μεταμόρφωση, συμπεριλαμβανομένου ενός πλαισίου από monster truck, γιγάντιες ρόδες κι έναν κινητήρα V8. Το φορτηγό πωλείται στο eBay ως ημιτελές project, καθώς χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα πριν βγει στον δρόμο. Για την ακρίβεια, ακόμα κι αν ο επόμενος αγοραστής καταφέρει να το ολοκληρώσει κάποια στιγμή, θα είναι δύσκολο να οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους λόγω του τεράστιου μεγέθους του, αλλά έχει το καλό ότι δε χρειάζεται να περιορίζεται στα ασφαλτοστρωμένα τμήματα. Το monster van έχει ύψος 3.353 χιλιοστά και πλάτος 2.438, κάνοντας το Chevrolet που είναι σταθμευμένο κοντά του να φαίνεται μικροσκοπικό σε σύγκριση.

Το αμάξωμα του Ford έχει τοποθετηθεί σε πλαίσιο τύπου σκάλας με φύλλα σούστας, ενώ φοράει ένα σετ τεράστιων ελαστικών. Το πλαίσιο, οι αναρτήσεις και το αμάξωμα φαίνονται να είναι σκουριασμένα σε πολλά σημεία, ενώ ο πωλητής δεν έκανε καν τον κόπο να το πλύνει πριν το φωτογραφίσει. Ωστόσο, ένα monster van δεν έχει σχεδιαστεί για να κερδίζει διαγωνισμούς ομορφιάς. Αφήστε που θέλει και σκάλα για να φτάσεις εκεί πάνω.

Η Ford Νο 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών σε Ευρώπη κι Ελλάδα

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές είναι λίγο ασαφείς, καθώς ο σημερινός ιδιοκτήτης δεν είναι αυτός που ξεκίνησε την όλη κατασκευή. Το παλιό αλλά ανακατασκευασμένο μοτέρ V8 των 6.5 λίτρων πιθανότατα προέρχεται από ένα Oldsmobile και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς. Προκειμένου το φορτηγό να γίνει οδηγήσιμο, πρέπει να επισκευαστεί ο άξονας μετάδοσης, η κολόνα του τιμονιού, τα σωληνάκια του ψυγείου, το σύστημα πέδησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί ένας εξειδικευμένος μηχανικός και κάμποσα χρήματα. Το μοναδικό Transit βρίσκεται στο Stratford του Ηνωμένου Βασιλείου κι η ζητούμενη τιμή είναι 5.000 λίρες (5.750 €). Μένει να δούμε αν κάποιος γενναίος αγοραστής θα αναλάβει να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Περισσότερα Άρθρα