Προς πώληση Ferrari F40 1.000 ίππων σε χρώμα Grigio Nardo

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η F40 είναι ένα από τα πιο σημαντικά supercar στην Ιστορία. Ακόμη και τα αυτοκίνητα με πολλά χιλιόμετρα μπορούν να πουληθούν σε πολύ υψηλή τιμή. Αυτό είναι που κάνει τη συγκεκριμένη F40 τόσο ξεχωριστή είναι ότι μάλλον πρόκειται για το πιο ισχυρό παράδειγμα στον πλανήτη.

Παραδόθηκε για πρώτη φορά σε έναν επίσημο εισαγωγέα Ferrari στα τέλη του 1989 και ξεκίνησε τη ζωή της ως ένα μη καταλυτικό μοντέλο δρόμου. Το 1990, αφού πρώτα δέχθηκε αναβαθμίσεις στην ανάρτηση, τα φρένα, το αμάξωμα και μια πλήρη βαφή σε κίτρινο χρώμα, ξεκίνησε την αγωνιστική της καριέρα η οποία διήρκησε μέχρι το 2006.

Το 2019, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη ανακατασκευή με μηχανικές βελτιώσεις, τοποθέτηση νέων δεξαμενών καυσίμου κι εγκατάσταση νέου συστήματος πυρόσβεσης. Λίγο αργότερα ο σημερινός ιδιοκτήτης απέκτησε το αυτοκίνητο και το έστειλε κατευθείαν στο Zanasi Group of Maranello. Είναι η ίδια ομάδα που κάνει όλες τις κατά ειδική παραγγελία βαφές (Extra Campionario) για την ίδια τη Ferrari, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων όπως οι εκδόσεις Tailor-Made και τα αυτοκίνητα της σειράς Icona. Εκεί απογυμνώθηκε και ξαναβαφτίστηκε πλήρως στη βαφή Grigio Nardo που βλέπετε εδώ.

Σήμερα αποδίδει μεταξύ 700 και 1.000 ίππων ανάλογα τη ρύθμιση. Διαθέτει μια σειρά από αγωνιστικά αξεσουάρ, όπως μπάκετ καθίσματα, αναβαθμισμένη αεροτομή από ανθρακονήματα, γρύλους αέρα, σύστημα οργάνων Stack και πολλά άλλα. Το αυτοκίνητο διατίθεται προς πώληση μέσω του RM Sotheby’s κι η τιμή δεν είναι ανακοινώσιμη.

Περισσότερα Άρθρα