2023 Mercedes-AMG SL 63: έχει για πλάκα τα 320 χιλιόμετρα / ώρα

Μπορεί η νέα Mercedes-AMG SL να έχει επικριθεί για τη μόλις δίλιτρη και τετρακύλινδρη βασική της έκδοση, όμως η κορυφαία 63 δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί, όπως αποκαλύπτει η πρόσφατη δοκιμή από το ολλανδικό AutoTopNL (το θυμάστε από αυτό το άρθρο, με τη βελτιωμένη Μ3 των 650 ίππων). Η roadster ναυαρχίδα της Mercedes φοράει έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 4.0 λίτρων που αποδίδει 580 ίππους και 800 Nm ροπής. Η Mercedes ισχυρίζεται ότι το νέο της μοντέλο μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3.6″ και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 315 χλμ/ώρα, αλλά όπως αποκάλυψε ο Ολλανδός συνάδελφος, τα πραγματικά νούμερα είναι ακόμα ταχύτερα από ό,τι ισχυρίζεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Autobahn, ο οδηγός κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα 328 χλμ/ώρα, αν και πρέπει να συνυπολογίσουμε και κάποιο ποσοστό που είναι το σφάλμα του ταχυμέτρου. Πέρα από το πόσο εντυπωσιακή καθεαυτή είναι η τελική ταχύτητα, η ευκολία κι η αίσθηση ασφάλειας με την οποία φτάνει σε αυτό το νούμερο είναι επίσης αξιοσημείωτες κι επιβεβαιώνουν ότι η Mercedes-AMG έχει πράγματι ετοιμάσει κάτι πολύ ιδιαίτερο με τη νέα SL.

Το αυτοκίνητο προσφέρει μερικά ακόμα εντυπωσιακά επιτεύγματα αναφορικά με τις επιδόσεις της στην ευθεία. Πράγματι, είναι σε θέση να επιταχύνει από τα 100-200 χλμ/ώρα σε 7.73″, επισκιάζοντας το Dodge Charger Hellcat, το BAC Mono, και να ισοφαρίσει τα 7.72″ της νέας Bentley Continental GT Speed. Έτρεξε επίσης το τέταρτο του μιλίου σε 11.25″, ισοφαρίζοντας πολύ πιο σπορ κατασκευές, όπως η Maserati MC20 (11.23″) κι η Aston Martin DBS Superleggera (11.21″).

Αξίζει να επισημανθεί ότι η SL 63 δεν αναμένεται να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας των SL για πολύ ακόμα, καθώς ο Γερμανός κατασκευαστής ετοιμάζει μια έκδοση SL 63e που αναμένεται να δανειστεί τα μηχανικά μέρη της τετράπορτης AMG GT 63 E των 840 ίππων.

Περισσότερα Άρθρα