Lamborghini: γιορτάζει τις πρώτες παραδόσεις της Countach 800-4

Η νέα Countach LPI 800-4, η οποία παρουσιάστηκε πέρσι, είναι αυτό που η Lamborghini αποκαλεί «ένας φόρος τιμής στην ένδοξη κληρονομιά της Lamborghini». Με τον υβριδικό V12 κινητήρα των 820 ίππων, μπορεί να εκτοξευτεί από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2.8″, το οποίο είναι δραματικά πιο γρήγορο από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να επιτύχει οποιαδήποτε κλασική Countach.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο Warehouse Terrada στο Tokyo και το μοντέλο που παρουσιάστηκε ήταν μια σαφής επιστροφή στο παρελθόν. Αντί για το λευκό αυτοκίνητο που έχουμε δει πολλές φορές, η ιαπωνική φοράει το ίδιο κόκκινο χρώμα με το μοντέλο του 1989. Στην πραγματικότητα, έχει ακόμη και χρυσούς βαμμένους τροχούς!

Ο Francesco Scardaoni, Περιφερειακός Διευθυντής της Automobili Lamborghini στην Ασία-Ειρηνικό, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την Countach LPI 800-4 μαζί με την 23η επέτειο της Countach του 1989 στους φίλους μας στην Ιαπωνία. Η Countach ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα Lamborghini από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο πριν από πέντε δεκαετίες».

«Καθώς ξεκινάμε τις πρώτες παραδόσεις της Countach LPI 800-4 στους απαιτητικούς αγοραστές μας στην Ιαπωνία, μπορούμε να περιμένουμε ότι η Countach θα συνεχίσει να στρέφει πολλά κεφάλια στους ιαπωνικούς δρόμους, όπως τα τελευταία πενήντα χρόνια.” συνέχισε.

Αυτή η επιρροή είναι σημαντική για τη Lamborghini, καθώς επεσήμαναν ότι η Countach στην πραγματικότητα εμφανίζεται στα ιαπωνικά κόμικς Manga από τη δεκαετία του 1970. Στη συνέχεια, το 2004, ένα Manga με 28 τόμους που ονομαζόταν Countach παρουσίαζε έναν κεντρικό χαρακτήρα που ονειρευόταν να αποκτήσει μια κλασική LP 400 . Κατά τη διάρκεια της σειράς, αποκτά το αυτοκίνητο και περνά διάφορες περιπέτειες μαζί του.

Περισσότερα Άρθρα