SSC Tuatara: δείτε την να βγάζει 1.890 ίππους στο δυναμόμετρο

Στην καρδιά του κτήνους βρίσκεται ένας twin-turbo V8 5.9 λίτρων με στρόφαλο flat-plane, κατασκευασμένος από την Nelson Racing Engines. Η SSC έχει από καιρό δηλώσει ότι αυτός ο V8 είναι καλός για 1.750 ίππους με καύσιμο E85 και 1.350 ίππους με καύσιμο 91 οκτανίων, εξαιρετικά νούμερα για αυτοκίνητο δρόμου.

Ωστόσο, ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε πρόσφατα στη σελίδα της SSC στο Instagram αποκαλύπτει ότι ο κινητήρας είναι ακόμα ισχυρότερος από τα επίσημα νούμερα. Ο V8 δοκιμάζεται εκτός αυτοκινήτου σε δυναμόμετρο πάγκου κι η μέτρηση δείχνει να αγγίζει τους 1.890 ίππους, 140 ίππους περισσότερους από τον επίσημο ισχυρισμό του κατασκευαστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για το τι καύσιμο κατανάλωνε ο κινητήρας κατά τη δοκιμή.

Τον Μάιο, η SSC σημείωσε νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής, με την Tuatara να φτάνει τα 474.8 χλμ/ώρα κατά τη διάρκεια δοκιμών κατά μήκος ενός διαδρόμου 3.7 χιλιομέτρων στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy. Τον Ιανουάριο του 2021, σε άλλη δοκιμή, το αυτοκίνητο είχε καταγράψει μέσο όρο 455.3 χλμ/ώρα σε δύο διαδρομές.

Η Tuatara έγινε παγκόσμιο πρωτοσέλιδο τον Οκτώβριο του 2020, όταν η SSC ισχυρίστηκε ότι κατέγραψε μέση τελική ταχύτητα 508.73 χλμ/ώρα, αλλά αυτός ο ισχυρισμός γρήγορα διαψεύστηκε όταν γνωστοποιήθηκε ότι προβλήματα με τον εξοπλισμό μέτρησης είχαν οδηγήσει σε ανακρίβειες στην καταγεγραμμένη ταχύτητα.

Περισσότερα Άρθρα