Πόσο ρίχνει τον γύρο πίστας μια coilover ανάρτηση του χιλιάρικου;

Tο Driven Media συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Το δημοφιλές κανάλι στο YouTube (σλικ ελαστικά από μονοθέσιο σε MR2, οκτώ ζάντες ή τέσσερις ρεζέρβες ανάγκης σε Catherham) προσπαθεί να ισοφαρίσει το γυρολόγιο μιας Murcielago στην πίστα με συνολικό κόστος 15 χιλιάρικα. Τα πρώτα 4 πήγαν στην αγορά του wagon Impreza WRX, τώρα ήρθε η ώρα να ασχοληθούν με την ανάρτηση.

Η ομάδα αποφάσισε να αγοράσει ένα σετ coilover μεσαίας κατηγορίας τιμής, τα οποία είναι ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος και διαθέτουν ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, προκειμένου να προσδώσουν στο αυτοκίνητο καλύτερη οδική συμπεριφορά και κατά συνέπεια, τη δυνατότητα να ροκανίσει τον χρόνο γύρου.

Ανεξάρτητα από το πόσο αξιόλογα είναι τα συγκεκριμένα coilover σε σχέση με τα ανταγωνιστικά μοντέλα, είναι σίγουρα καλύτερα από την ανάρτηση που βγήκε από το αυτοκίνητο του 2002. Γεμάτη από σκουριά κι επιτρέποντας στον πίσω δεξιό τροχό να αναπηδά ανεξέλεγκτα στις στροφές, η ομάδα πιστεύει ότι η νέα ρύθμιση της ανάρτησης δεν μπορεί παρά να επιφέρει μια τεράστια βελτίωση. Και πράγματι, το κιτ κάνει τεράστια διαφορά στο σλάλομ. Στην πρώτη τους δοκιμή (με την παλιά ανάρτηση) το station έγερνε τραγικά. Με τα νέα εξαρτήματα, το αυτοκίνητο φαινόταν αμέσως πολύ πιο σταθερό και σίγουρο.

Μετά από λίγο ψάξιμο με τις ρυθμίσεις, κατάφεραν να κατεβάσουν τον χρόνο κατά 1.13″, για το οποίο η ομάδα είναι πολύ ευχαριστημένη κι είναι μεγάλη διαφορά σε ποσοστιαία βάση, ειδικά αφού ακόμα δεν έχουν ασχοληθεί με τα ελαστικά. Δυστυχώς, στον γύρο της πίστας, οι βελτιώσεις δεν είναι τόσο εντυπωσιακές. Αν και το Subaru είναι πιο γρήγορο μετά τις τροποποιήσεις του, είναι μόλις 0.8″ ταχύτερο στον γύρο από ό,τι πριν. Θυμίζουμε ότι η αρχική διαφορά με την Lambo ξεπερνά τα 10″.

Παρ’ όλα αυτά, ο οδηγός αναφέρει ότι το Impreza εμπνέει πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη στον γύρο κι ότι με καλύτερα ελαστικά και τελειοποιημένη ρύθμιση της ανάρτησης, υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος που μπορεί να εξοικονομηθεί, κάτι που η ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει στα επόμενα επεισόδια.

Περισσότερα Άρθρα