Mazda Yaris ή Toyota Yaris; Ποιο από τα 2 συμφέρει περισσότερο;

Καταρχάς, να ξεκινήσουμε με μια σιωπηλή παραδοχή (σιωπηλή γιατί κανείς δεν τολμά να το πει βροντερά): πρόκειται για ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο. Επομένως, η διαφοροποίηση γίνεται στην τιμή, τον συνδυασμό εξοπλισμού της κάθε έκδοσης και βέβαια, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, στο πότε θα γίνει η παραλαβή του αυτοκινήτου κι αν η τιμή θα είναι κλειδωμένη μέχρι τότε ή αν θα υπόκειται σε αβέβαιες αυξήσεις.

Mazda2 Hybrid – Το πρώτο της πλήρως υβριδικό αυτοκίνητο!

Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα, αν κάποιος κατευθυνθεί σε μια αντιπροσωπεία της Toyota, η ημερομηνία παράδοσης θα οριστεί για τον Δεκέμβριο του 2023! Η τιμή είναι ανοιχτή κι αν κάποιος δε συμφωνεί με τις αυξήσεις που θα γίνουν, τότε έχει δικαίωμα να αποζημιωθεί πλήρως την προκαταβολή που έχει καταβάλει και να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Έχοντας βέβαια χάσει τόσους μήνες. Φτου κι από την αρχή…

Την ίδια στιγμή, η Mazda υπόσχεται παράδοση σε έξι μήνες, με την τιμή κλειδωμένη. Αυτό λέγεται ότι συμβαίνει γιατί υπάρχει συμφωνία για παράδοση συγκεκριμένων τεμαχίων και καθώς η Mazda έχει λιγότερη ζήτηση, θα εξυπηρετηθείτε νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις επίσημες τιμές της Mazda, το φθηνότερο 2-Yaris κοστίζει 19.791 €, ενώ συμβουλευόμενοι τον διαμορφωτή της Toyota Ελλάς, βλέπουμε ότι το φθηνότερο υβριδικό Yaris (γιατί υπάρχουν κι εκδόσεις βενζίνης από 1.000 κ.εκ.) τιμάται 19.130 €. Στα της εγγύησης, η γενική είναι έξι χρόνια για την Toyota και πέντε για τη Mazda, πλεονέκτημα που η Toyota διατηρεί και στην εγγύηση της μπαταρίας, όπου προσφέρει 11 χρόνια έναντι 8 του Mazda. Το τελευταίο παίρνει το αίμα του πίσω στην οδική βοήθεια, 15 έτη αντί για 3 της Toyota.

Περισσότερα Άρθρα