Stratos: τι κι αν είχε σοβαρό τρακάρισμα; Θα πιάσει 700 χιλιάρικα!

Η Lancia Stratos HF Stradale είναι ένα αληθινό είδωλο της αυτοκινητοβιομηχανίας και μεθαύριο ένα ιδιαίτερα υπέροχο παράδειγμα θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s στην εκδήλωση πωλήσεών του στο St. Moritz της Ελβετίας. H Stratos καθιερώθηκε για πρώτη φορά ως υπολογίσιμη δύναμη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally, διεκδικώντας τελικά τίτλους κατασκευαστών από το 1974 έως το 1976. Αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δρόμου είναι μοντέλο του 1975 κι αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 600.000 CHF (615.000 €) και 700.000 CHF (718.000 €).

Η RM Sotheby’s αναφέρει ότι το σασί 1666 παραδόθηκε στον πρώτο της ιδιοκτήτη στην Πάδοβα της Ιταλίας στις 22 Μαΐου 1975. Δυστυχώς, ο αρχικός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το τράκαρε σε ένα δέντρο τον επόμενο χρόνο, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο σασί. Στη συνέχεια, η Stratos ξαναχτίστηκε από έναν τοπικό αντιπρόσωπο της Lancia πάνω σε νέο πλαίσιο. Ο αρχικός κάτοχος κράτησε το αυτοκίνητο μέχρι το 1986, όταν πέρασε στα χέρια του δεύτερου ιδιοκτήτη του, ο οποίος το διατήρησε στην ιδιοκτησία του μέχρι το 1994. Η καταχώριση αποκαλύπτει ότι διένυσε κάμποσες χώρες και γκαράζ μερακλήδων ιδιοκτητών, αφού βρέθηκε στο Μονακό και τη Γερμανία, πριν καταλήξει στην Ελβετία.

 

Το εξωτερικό του αυτοκινήτου κοσμεί ένα εντυπωσιακό σχέδιο βαφής που ανάλογα με τη φωτεινότητα, άλλοτε τείνει προς το κόκκινο κι άλλοτε προς το πορτοκαλί, ενώ συμπληρώνεται από υπέροχες μπρονζέ ζάντες αλουμινίου Campagnolo. Με εξαίρεση το τρακάρισμα, που προφανώς δεν επηρεάζει την αξία μεταπώλησης αφού χρησιμοποιήθηκε νέο σασί, η Stratos φαίνεται να έχει διατηρηθεί αξιοπρεπώς όλα αυτά τα χρόνια.

Περισσότερα Άρθρα