15 μήνες στέρηση διπλώματος για βιντεοσκόπηση drift σε πλατεία

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε γλεντήσει σε κάποια άδεια πλατεία με το πισωκίνητό μας; Το αυτό θέλησε να κάνει κι ένας 26χρονος από το Swindon της Αγγλίας αλλά είχε την έμπνευση να το απαθανατίσει και να το αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτοιμο καλάθι δηλαδή για την Αστυνομία του Wiltshire, η οποία τον ταυτοποίησε και προχώρησε στα περαιτέρω. Ενώ το βίντεο διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό (δείτε το εδώ), αυτός ήταν αρκετός χρόνος για τον Daniel Bassett να προβάλλει τις οδηγικές του ικανότητες σε όσους εκτιμούμε τέτοια πράγματα, αλλά και να διαπράξει ένα κάρο παραβάσεις για όσους βρίσκονται στην πλευρά της καταστολής. Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε στις 7 Μαίου κι εχτές οι δικαστές επέβαλαν τις ποινές τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Βρετανός θα στερηθεί την άδεια οδήγησης για 15 μήνες και θα πρέπει να υποβληθεί σε «εκτεταμένες εξετάσεις» πριν την άρση της απαγόρευσης. Επιπλέον, θα πρέπει να συμπληρώσει 200 ​​ώρες απλήρωτης κοινωνικής εργασίας, να παρευρεθεί σε συνεδρίες «αποκατάστασης» και να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα κρίνει απαραίτητη ο υπεύθυνος αξιωματικός για τον συνετισμό του, η οποία όμως δε θα πρέπει να διαρκέσει πάνω από 15 ημέρες. Το χρηματικό σκέλος είναι το λιγότερο σημαντικό, αφού το πρόστιμο των 110 € και τα δικαστικά έξοδα των 99 € φαντάζουν μικρές χρεώσεις μπροστά στα δικά μας 700άρια, ειδικά αν συνυπολογίσουμε τη διαφορά στους μισθούς.

Ενώ ο Bassett πιθανότατα πίστευε ότι διασκέδαζε ακίνδυνα, ο βοηθός της αστυνομίας του Wiltshire, Deb Smith δήλωσε ότι «οι ενέργειές του αντιπροσώπευαν σοβαρά απερίσκεπτη συμπεριφορά και σαφή κίνδυνο για τους παρευρισκόμενους και το ευρύτερο κοινό». Ο Smith πρόσθεσε ότι η Αστυνομία του Wiltshire θα καταδιώκει αμείλικτα όσους «δημιουργούν εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις στους δρόμους μας και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τις αυστηρότερες δυνατές κυρώσεις σε τέτοιες περιπτώσεις».

Όποιος δει το βίντεο, θα συμφωνήσει αφενός ότι ο Bassett είναι πολύ επιδέξιος στο drift, αφετέρου ότι το παράκανε (ειδικά εκεί που άρχισε να κινείται ανάποδα στην πλατεία), αφετρίτου ότι η πλατεία ήταν εντελώς ερημική και δεν υπήρξε ο παραμικρός κίνδυνος για κανέναν. Τι ποινή άραγε θα επέβαλαν οι Αγγλικές Αρχές στο εγκληματικό drift στην Τρύπα του Καραμανλή, που είχαμε δημοσιεύσει τον Μάρτιο; Θυμίζουμε ότι ο οδηγός της BMW Ε30 έμπαινε συνεχώς στο άλλο ρεύμα με το αμάξι εντελώς αποσταθεροποιημένο και περνώντας ξυστά από τα απέναντι διερχόμενα οχήματα. Στην περίπτωσή του, η ποινή που έλαβε ο Bassett θα μας φαινόταν μετριοπαθής.

Περισσότερα Άρθρα