Πόσα θα πληρώνατε για αψεγάδιαστη,εντελώς μαμά Toyota Supra;

Η Toyota Supra απολαμβάνει υψηλότατο κύρος στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, ειδικά σε όσους ασχολούνται με τη βελτίωση. Κατασκευασμένη από το 1993 έως το 1997, η A80 Supra εκτόξευσε τη φήμη της με το πρώτο The Fast And Furious του 2001 και τον συγχωρεμένο Paul WalkerΚαθώς περνούσαν τα χρόνια, οι τιμές τους συνεχώς ανεβαίνουν και γίνεται όλο και δυσκολότερο να βρεθεί κάποια σε εργοστασιακή κατάσταση. Οι αγοραστές πρέπει να συμβιβαστούν με επιλογές βελτίωσης που δεν εγκρίνουν, εμφανισιακές και μηχανολογικές, πολλά χιλιόμετρα στο οδόμετρο κι εξαψήφιες τιμές. Κάθε τόσο όμως αναδύονται κάποια μαργαριτάρια, αλλά ποτέ δεν πωλούνται φθηνά.

Πουλήθηκε το προσωπικό Skyline R-34 του Paul Walker

Ένας αντιπρόσωπος στη Νότια Καλιφόρνια πουλάει μια Toyota Supra 15th Anniversary Edition του 1997. Αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή δεν είναι ότι πρόκειται για επετειακή έκδοση, αφού κάθε Supra του 1997 ονομαζόταν έτσι. Το διαφορετικό είναι πως είναι απολύτως εργοστασιακή! Τα πάντα, από τον υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 320 ίππων (280 επισήμως), το μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο, μέχρι τους χρωμιωμένους τροχούς είναι αυτά ακριβώς που επέλεξε η Toyota. Είχε μόνο δύο ιδιοκτήτες τα τελευταία 25 χρόνια κι έχει διανύσει 143.000 χιλιόμετρα. Τεφαρίκι δηλαδή.

Ο αρχικός ιδιοκτήτης την κράτησε για οκτώ χρόνια, οδηγώντας την κατά μέσο όρο 11.000 χιλιόμετρα τον χρόνο, ενώ ο δεύτερος ιδιοκτήτης έπεσε στα 3.000 χιλιόμετρα ετησίως. Αρκούν όλα αυτά για να δικαιολογήσουν την τιμή των 154.995 δολαρίων στην αμερικάνικη αγορά; Εκεί όπου με τόσα χρήματα αγοράζεις δύο ολοκαίνουρια μοντέλα με πολύ καλύτερες επιδόσεις από το 25χρονο θρύλο. Η αλήθεια είναι ότι μια αψεγάδιαστη Supra δεν μπορεί να είναι φθηνή, γιατί υπάρχει τρομερή ζήτηση. Μία με μόλις 21.000 χιλιόμετρα πουλήθηκε πέρσι προς 232.000 $.

Περισσότερα Άρθρα