Δείτε την Koenigsegg Gemera για πρώτη φορά εν δράσει (vid)

Αν κι ακούμε εδώ και αρκετό καιρό για την Gemera της Koenigsegg, δεν την έχουμε ακούσει ή απολαύσει να κινείται. Αυτό άλλαξε σήμερα μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο που δείχνει το πρώτο πρωτότυπο δοκιμών Gemera να παίρνει μπρος και να πηγαίνει μια βόλτα με τον CEO και ιδρυτή της εταιρίας, Christian von Koenigsegg.

«Γίνεται πολλή δουλειά στα παρασκήνια», λέει ο von Koenigsegg. «Έχουμε πολύ εξοπλισμό δοκιμών στο αυτοκίνητο, καταγραφή δεδομένων κι αυτό που είναι ωραίο με ένα τετραθέσιο όχημα, είναι ότι μπορούμε στην πραγματικότητα να έχουμε τρεις προγραμματιστές κι έναν οδηγό να εργάζονται ταυτόχρονα στο αυτοκίνητο».

Παρ’ όλο που αυτό βοηθάει στην εξοικονόμηση χρόνου για μια εταιρία που έχει συνηθίσει σε διθέσια οχήματα, υπάρχει ακόμα πολλή εξέλιξη που πρέπει να γίνει με την Gemera. Ο κινητήρας στο αυτοκίνητο της δοκιμής είναι, τουλάχιστον τη στιγμή των γυρισμάτων, ικανός να ανεβάζει στροφές μέχρι περίπου τις 4.500 σ.α.λ., πολύ λιγότερο από την αναμενόμενη κόκκινη περιοχή του.

Αυτός ο κινητήρας είναι ένας διτούρμπινος τρικύλινδρος κινητήρας 2.0 λίτρων που παράγει από μόνος του το εκπληκτικό νούμερο των 608 ίππων και 600 Nm ροπής. Συνδυάζεται με τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες με συνολική ισχύ 1.724 ίππους.

Μέχρι στιγμής, εξακολουθεί να ακούγεται λίγο τραχύς, αλλά ο von Koenigsegg λέει ότι το αυτοκίνητο δοκιμής έχει σχεδιαστεί ειδικά για να λύσει προβλήματα όπως η χροιά της εξάτμισης, η απόκριση του κινητήρα και ο τρόπος με τον οποίο όλα τα συστήματα συνεργάζονται μαζί. Ωστόσο, λέει ότι ακόμη και σε αυτό το πρώιμο στάδιο, η Gemera είναι φανταστικό στην οδήγηση.

«Φυσικά η τεχνολογία σε αυτό το αυτοκίνητο είναι αλλόκοτη», λέει. «Είναι ένα τέρας ισχύος με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, αλλά φιλικό τέρας. Εννοώ ότι είναι τόσο εύκολο και διασκεδαστικό στην οδήγηση, που απλώς προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που δεν έχω ξαναζήσει.»

Ίσως τα καλύτερα νέα από όλα είναι ότι η Koenigsegg θα δημοσιεύει όλο και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία εξέλιξης του αυτοκινήτου από εδώ και στο εξής. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να κατασκευάσει 300 Gemera, αν και δεν είναι απολύτως σαφές πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή.

Περισσότερα Άρθρα