Αυτή η Mercedes-Benz E60 AMG του 1993 είναι μία από τις μόνο 45

Η E60 AMG ήταν μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής κι υψηλών επιδόσεων της W124 E-Class κι εξελίχθηκε σε συνεργασία με την AMG, η οποία τότε δεν είχε ακόμα προσαρτηθεί στο άρμα της επίσημης Mercedes και λειτουργούσε ως ανεξάρτητος βελτιωτικός οίκος. Διαθέτοντας έναν V8 κινητήρα 6.0 λίτρων, ικανό να παράγει 380 ίππους στις 5.500 σαλ. και 580 Nm ροπής στις 3.750 σαλ. που περνούσαν στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου τετρατάχυτου κιβωτίου, η E60 AMG ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη στην εποχή της.

Αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα αριστερότιμο μοντέλο ευρωπαϊκών προδιαγραφών που βρίσκεται επί του παρόντος στη Montana των ΗΠΑ. Το Cars & Bids σημειώνει ότι εισήχθη από την Ιαπωνία τον Φεβρουάριο του 2022. Η γοητεία του γερμανικού sedan αυξάνεται από το γεγονός ότι οι περισσότεροι ειδικοί περί των AMG συμφωνούν ότι κατασκευάστηκαν μόλις 100 έως 150 μοντέλα E60 AMG κι από αυτά, μόλις τα 45 είναι «εργοστασιακά» αυτοκίνητα με τον ειδικό κωδικό «957 AMG Technik-Paket» στο δελτίο παραγγελίας τους. Αυτό είναι ένα από αυτά.

Μεταξύ των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του μοντέλου περιλαμβάνονται οι τροχοί AMG 17 ιντσών, το body kit αμαξώματος ειδικά για την 500E, πιτσιλιστήρια για τους προβολείς, φώτα ομίχλης κι ηλεκτρική ηλιοροφή. Έχουν γίνει επίσης ορισμένες τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης συστήματος εξάτμισης Remus, τα φιμέ τζάμια κι aftermarket στεφάνι τιμονιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο δεν είναι σε άριστη κατάσταση. Η Cars & Bids σημειώνει ότι έχει μερικά πέτρινα σημάδια στην μπροστινή μάσκα και στις μπροστινές κολόνες, ενώ σε κάποια σημεία υπάρχει μια κάποια διάβρωση. Ως επί το πλείστον ωστόσο, η E60 AMG φαίνεται πολύ όμορφη και παρά τα 231.000 χιλιόμετρα, μια πρόσφατη δυναμομέτρηση αποκαλύψε ότι διατηρεί κάμποση από τη ρώμη της νεότητας, αποδίδοντας 330 ίππους και 594 Nm στους τροχούς, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δίνει η αγγελία.

Περισσότερα Άρθρα