Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #43

Είναι αναμενόμενο ότι πωλητής κι αγοραστής βλέπουν τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Ο πωλητής θεωρεί πάντα ότι πουλάει τεφαρίκι, κάθε έλλειψη ή βλάβη στο μεταχειρισμένο θεωρείται λογική, αναμενόμενη για την ηλικία του μοντέλου, δεν αγοράζεις καινούριο αμάξι αδερφέ, θα τα έχει αυτά, εν ολίγοις τείνει να παραβλέπει τα αρνητικά, να διογκώνει τα θετικά και προφανώς προσδοκά στο μέγιστο δυνατό κέρδος. Ο αγοραστής από την άλλη, θα προτιμούσε να βρει ένα αψεγάδιαστο όχημα σε όσο γίνεται χαμηλότερη τιμή. Που να το είχε παππούς, που δεν έχει περάσει ποτέ τις 3.000 σαλ., που πήγαινε μέχρι το καφενείο και πίσω, που ζήτημα να έχει διανύσει 2.000 χιλιόμετρα τον χρόνο. Χάος μεταξύ τους, ε;

Ένα Volvo 30+ ετών αντικατοπτρίζει ιδανικά πώς αντιλαμβάνεται ο πωλητής μια τίμια πώληση μεταχειρισμένου. Καταρχάς μιλάμε για το 480 Turbo, ένα σπάνιο θέαμα στους δρόμους μας, μόλις τρία πωλούνται στο car.gr. Κατασκευάστηκε στην Ολλανδία κι ήταν το πρώτο προσθιοκίνητο Volvo, αλλά και το μόνο στην ιστορία της που είχε pop-up φωτιστικά σώματα. Βασιζόταν στο 440/460, αλλά προσέλκυε πιο σπορτίφ κοινό. Με turbo 1.721 κ.εκ., απέδιδε 120 ίππους και δεν πήγαινε άσχημα για την εποχή του. Όλα καλά μέχρις εδώ, τώρα ξεκινάει το πανηγύρι. Ο Γιώργος από τα Καλάβρυτα έχει φουσκώσει τα νούμερα κατά το δοκούν. Ο κυβισμός αναγράφεται 1.8 λίτρα, γιατί προφανώς η στρογγυλοποίηση είναι υπέρ του πωλητή. Οι ίπποι είναι πλέον 160 γιατί σίγουρα είναι ένα πιο ευκολοχώνευτο νούμερο τη σημερινή εποχή που τα άλογα έχουν γίνει στραγάλια και το καλύτερο είναι τα χιλιόμετρα: 60.000, ναι, μόνο 60.000 χιλιόμετρα για ένα αμάξι 31 ετών. Που είναι σε κατάσταση κοτέτσι!

Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται όταν κάτω από τη φωτογραφία με τα αλλήθωρα φώτα και το έρημο το 480 να παραπέει, χορταριασμένο, ποιος ξέρει με πόση σκουριά κι ένα ημιθανές χρώμα, διαβάζεις την επική περιγραφή: σε γκαράζ! Και βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι δίνοντας μόλις 2.500 ευρώ, θα πάρετε και ρέστα. Κι όχι ένα ευρώ, όπως κάνουν λοποδύτικα οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, για ποιον περάσατε τον Γιώργο; Δύο ολόκληρα ευρώ θα επιστρέψουν στην τσέπη του θαρραλέου αγοραστή, που θα βάλει ένα γνήσιο 480 toyrbo του 1992 στο γκαράζ του (ελπίζουμε πραγματικό αυτή τη φορά), από πρώτο χέρι και με μόλις 60.000 χιλιόμετρα. Γιώργη, κορόιδο σε πιάνουν, να το ξέρεις! Κοψοχρονιά το δίνεις τέτοιο κελεπούρι!

Περισσότερα Άρθρα