Κύθνος: πώς κατάφερε να γίνει φιλική στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Με την πρόσφατη εγκατάσταση τεσσάρων ακόμη σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε κατάλληλα σημεία στους κεντρικούς οικισμούς του νησιού, η Κύθνος πλέον φιλοξενεί ένα από τα εκτενέστερα δίκτυα δημόσια προσβάσιμων κοινόχρηστων σταθμών φόρτισης με συνολικά οκτώ φορτιστές σε Χώρα (1), Δρυοπίδα (2), Μέριχα (2), Λουτρά (2) καθώς και στην Κανάλα (1), ενώ αναμένεται η εγκατάσταση νέου σταθμού και στη Χώρα.
Παράλληλα, στοχεύοντας στην ανάπτυξη ενός πλήρους δικτύου φορτιστών που θα καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες της νησιωτικής εποχιακής οικονομίας, στο πλαίσιο της δράσης Kythnos Smart Business πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση 10 φορτιστών σε επιχειρήσεις από τον κλάδο της φιλοξενίας και της εστίασης, οι οποίες κατέχουν οργανωμένο χώρο στάθμευσης κι επάρκεια ισχύος στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, επιδιώχθηκε η εγκατάσταση σε επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές που δεν καλύπτονται από κοινόχρηστους φορτιστές. Ως εκ τούτου, πραγματοποιήθηκαν εγκαταστάσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στις περιοχές Άγιος Δημήτριος, Άγιος Στέφανος, Αγία Ειρήνη και Νάουσα.
Ο φετινός Αύγουστος λοιπόν, βρίσκει την Κύθνο ακόμη πιο έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχοντας σε πλήρη λειτουργία εγκατεστημένους συνολικά:
  • 8 δημόσια προσβάσιμους σταθμούς φόρτισης με διπλούς ρευματοδότες μέγιστης ισχύος 22kW, με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 16 οχημάτων.
  • 10 επιτοίχιους σταθμούς μέγιστης ισχύος 11 kW μονής φόρτισης, οι οποίοι θα εξυπηρετούν τους επισκέπτες των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.
Σημειώνεται ότι οι τέσσερις νέοι δημόσια προσβάσιμοι κοινόχρηστοι σταθμοί αναμένεται να ηλεκτροδοτηθούν από το ΔΕΔΔΗΕ εντός των προσεχών ημερών. Όλα τα σημεία φόρτισης έχουν πλέον αναρτηθεί και στην παγκόσμια πλατφόρμα PlugShare, η οποία παρέχει χαρτογραφημένη πληροφόρηση πληροφορίες για τα σημεία φόρτισης. Οι δημόσια προσβάσιμοι φορτιστές και πέντε από τους επιτοίχιους φορτιστές κατασκευάζονται στην Μάνδρα Αττικής από τον όμιλο Eunice Energy Group, ενώ οι υπόλοιποι 5 είναι προμήθεια της εταιρίας @Hager Hellas.
Εκτός του σταθμού στη λιμενική ζώνη, το λιμάνι του Μέριχα εξυπηρετείται  με νέα εγκατάσταση στον ελεύθερο χώρο στάθμευσης, η Δρυοπίδα φιλοξενεί νέο σταθμό στον χώρο στάθμευσης στην ανατολική είσοδο του οικισμού, στα Λουτρά προστέθηκε νέος σταθμός στο χώρο στάθμευσης πίσω από την παραλία, ενώ στη Χώρα η εγκατάσταση νέου σταθμού θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Τέλος, ο πρώτος σταθμός εγκαταστάθηκε και στον οικισμό της Κανάλας στον χώρο στάθμευσης στην είσοδο της εκκλησίας.
Περισσότερα Άρθρα