Οδηγός Honda Civic με 210+ αποφεύγει τη σύγκρουση στο τσακ!

Τον περασμένο μήνα, ο YouTuber Morty Smith βιντεοσκοπούσε μια δοκιμή μέτρησης κατανάλωσης καυσίμου με το Civic του ενώ βρισκόταν σε γερμανική Autobahn χωρίς όριο ταχύτητας. Τα πλάνα τον δείχνουν να ταξιδεύει με ταχύτητες έως και 213 χλμ/ώρα κατά μήκος ενός τμήματος δύο λωρίδων, όταν άρχισε να πλησιάζει μια σειρά οχημάτων στη δεξιά λωρίδα που κινούνταν πιο αργά.

Ο YouTuber αρχικά προσπερνά ένα van χωρίς προβλήματα, αλλά ένα μαύρο VW Golf στη δεξιά λωρίδα αποφασίζει να αλλάζει λωρίδα τη στιγμή που το Civic έρχεται από πίσω με πολλά. Επιδεικνύοντας ταχύτατα αντανακλαστικά, ο οδηγός του Honda σκαρφαλώνει στα φρένα με 207 χλμ/ώρα για να αποφύγει τη σύγκρουση. Το Honda μειώνει γρήγορα την ταχύτητά του χωρίς δράματα και περιττά γλιστρήματα, με άψογη κατευθυντικότητα κι ο επιδέξιος οδηγός καταφέρνει να αποφύγει το χτύπημα για ελάχιστα εκατοστά. Για καλό και για κακό, πραγματοποίησε ελιγμό στη δεξιά λωρίδα την τελευταία στιγμή.

Το βίντεο δείχνει ότι το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης της Honda ενεργοποιήθηκε, αλλά εξηγώντας στα σχόλια, ο οδηγός δήλωσε ότι αυτός πραγματοποίησε όλο το φρενάρισμα και ότι το σύστημα απλά δεν μπορούσε να αντιδράσει τόσο γρήγορα όσο εκείνος. Ισχυρίζεται επίσης ότι η οδηγός του VW μιλούσε στο τηλέφωνο, γι’ αυτό και δεν τον είδε να πλησιάζει στη λωρίδα γρήγορης.

Φαίνεται ότι το VW Golf ταξίδευε με περίπου 110 χλμ/ώρα εκείνη τη στιγμή κι αν ο οδηγός του Honda δεν είχε αντιδράσει με τέτοια αμεσότητα, το φρενάρισμα πανικού (σε συνδυασμό με κάποια άτσαλη τιμονιά) θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το Civic και να καταλήξει σε σβούρες, ενδεχομένως χτυπώντας και το φορτηγό. Ή να είχε συγκρουστεί με δύναμη στο πίσω μέρος του Golf και να είχε προκαλέσει σοβαρό τροχαίο.

Περισσότερα Άρθρα