Το Peugeot 3008 του ’24 θα ενσωματώνει κυρτή οθόνη 21 ιντσών

Η Peugeot παρουσίασε το i-Cockpit το 2010 με το πρωτότυπο SR1 πριν το βγάλει στην παραγωγή μερικά χρόνια αργότερα με το supermini 208. Το ιδιαίτερο εσωτερικό της αποδείχθηκε καινοτόμο κι απέσπασε τα πιο διφορούμενα σχόλια: από ένθερμους υποστηρικτές που δεν μπορούσαν πια να οδηγήσουν άλλο αμάξι με μεγαλύτερο τιμόνι, ως φανατικούς εχθρούς που διαμαρτύρονταν επειδή δεν έβλεπαν τον πίνακα οργάνων.

Τώρα, η γαλλική μάρκα αποκαλύπτει μια εξέλιξη της μη συμβατικής διάταξης με το Panoramic i-Cockpit. Θα κάνει το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο στο επόμενο 3008 και θα περιλαμβάνει μια κυρτή οθόνη 21 ιντσών. Όπως και με την προηγούμενη διάταξη, θα είναι τοποθετημένη ψηλά στο ταμπλό.

Έχοντας μια μικρή κλίση προς τον οδηγό, η φανταχτερή νέα οθόνη συμπληρώνεται από αυτά που η Peugeot αναφέρει ως i-Toggles. Είναι τοποθετημένα στην κεντρική κονσόλα κι αποτελούνται από 10 κουμπιά ευαίσθητα στην αφή που μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες του οδηγού και του συνοδηγού. Κάτι τέτοιο έχει μειώσει τον αριθμό των συμβατικών χειριστηρίων στο ελάχιστο, δημιουργώντας έτσι ένα μινιμαλιστικό σχέδιο που όμως μπορεί να δυσκολέψει όσους δε συμπαθούν τους νεοτερισμούς.

Για να επιτευχθεί η παραπάνω διάταξη χρειάστηκε να αφαιρεθεί ο μοχλός ταχυτήτων και να αντικαθισταθεί στο ταμπλό από διακόπτες PRND στα δεξιά του start/stop. Πρόκειται για κίνηση που συναντούμε κυρίως σε ηλεκτρικά μοντέλα κι απελευθερώνει επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους. Οι λεπτοί και κεντρικοί αεραγωγοί έχουν ενοποιηθεί για πιο συμπαγή εμφάνιση, προσθέτοντας στην κομψότητα της καμπίνας.

Επιπλέον χειριστήρια αφής υπάρχουν στο μικρό τιμόνι και μένει να δούμε πώς θα αποδίδουν στην πράξη. Θυμίζουμε ότι η Volkswagen έχει δεσμευτεί να επιστρέψει στα συμβατικά χειριστήρια μετά την κριτική που ασκήθηκε στα πλήκτρα αφής στο τιμόνι.

Για να δημιουργήσει ζεστή ατμόσφαιρα, η Peugeot εγκαθιστά ατμοσφαιρικό φωτισμό σε όλο το πλάτος του ταμπλό και στα πλαίσια των θυρών. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε οκτώ διαφορετικά χρώματα, τα οποία αντανακλούν σε μια πραγματική επένδυση αλουμινίου. Στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού GT, το Panoramic i-Cockpit θα εγκατασταθεί σε κάμποσα μοντέλα τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του 5008 επόμενης γενιάς.

Περισσότερα Άρθρα