Ποιο είναι το καλύτερο από τα 13 ελαστικά για καθημερινή χρήση;

Το Tire Reviews επιστρέφει παρέχοντάς μας μια ολοκληρωμένη άποψη κι ένα σαφές συμπέρασμα για το ποιο είναι το πιο ολοκληρωμένο ελαστικό ανάμεσα σε 13 δημοφιλείς μάρκες. Η δοκιμή προσμετρά την απόδοση των ελαστικών σε τέσσερις βασικούς τομείς: πρόσφυση σε στεγνές και βρεγμένες συνθήκες, αντίσταση κύλισης, θόρυβο κι άνεση. Τα 13 ελαστικά που δοκιμάστηκαν ήταν τα Bridgestone Turanza T005, Continental PremiumContact 7, Double Coin DC99, Falken Ziex ZE310 Ecorun, Goodyear EfficientGrip Perf. 2, GT Radial FE2, Hankook Ventus Prime 4, Kumho Ecsta HS52, Michelin Primacy 4+, Nankang Econex NA1, Pirelli Cinturato P7 (P7C2), Toyo Tires Proxes Comfort και Vredestein Ultrac.

Η δοκιμή χωρίστηκε σε διάφορους τομείς, ξεκινώντας με το Wet Performance, όπου τα ελαστικά δοκιμάστηκαν σε βρεγμένες συνθήκες για να μετρηθεί η πρόσφυσή τους σε βρεγμένη επιφάνεια. Το επόμενο τεστ, Dry Performance, αξιολόγησε το κράτημα των ελαστικών σε στεγνές συνθήκες. Η ενότητα Αντίσταση κύλισης/Κατανάλωση καυσίμου μέτρησε πόσο καύσιμο χρησιμοποιήθηκε από τα ελαστικά κατά την οδήγηση, ενώ το Noise and Comfort μέτρησε τον θόρυβο και τους κραδασμούς που δημιουργούνται από τα ελαστικά. Τέλος, το κεφάλαιο Φθορά μέτρησε τη φθορά των ελαστικών μετά από οδήγηση για μια συγκεκριμένη απόσταση.

Μετά από μια σειρά δοκιμών, το Continental Premium Contact 7 αναδείχθηκε ξεκάθαρος νικητής, νικώντας τα υπόλοιπα 12 ελαστικά. Το Premium Contact 7 ήταν το ταχύτερο στο βρεγμένο και σημείωσε το καλύτερο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα. Είχε επίσης τη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα. Το Pirelli Cinturato P7 C2 προτάθηκε επίσης για την ισορροπημένη απόδοσή του και την απολαυστική οδήγηση που χάριζε στο Golf 1.5. Άλλα ελαστικά που είχαν καλή απόδοση περιλαμβάνουν τα Bridgestone Turenza T005, Goodyear EfficientGrip Performance 2 και Michelin Primacy 4 Plus. Το Double Coin DC99 είχε τη χειρότερη απόδοση στη δοκιμή.

Περισσότερα Άρθρα