Πωλείται αστέρι Clio Williams μετά από 2.000ώρες ανακατασκευής

Μπορεί η Renault να μην προσφέρει πλέον γρήγορες εκδόσεις του Clio, αλλά έχει συνδεθεί με ένα από τα απολαυστικότερα hot hatch όλων των εποχών, που πήρε το όνομά του από την ομάδα της Williams F1. Ένα πλήρως ανακαινισμένο παράδειγμα του αυθεντικού Renault Clio Williams θα βγει σύντομα στο σφυρί από τη Silverstone Auctions και μας θυμίζει με νοσταλγία την ονειρική δεκαετία των ’90s. Πρόκειται για ένα Williams Phase I του 1994, ένα από τα 390 παραδείγματα που κατέληξαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως με όλα τα αυτοκίνητα από την αρχική παρτίδα, φέρει μια μεταλλική πλάκα στην κεντρική κονσόλα με τον αύξοντα αριθμό κατασκευής του (#180). Το πιο σημαντικό: πρόσφατα πέρασε από μια διαδικασία αποκατάστασης 2.000 ωρών, καθιστώντας το μια πραγματική μηχανή του χρόνου.

Το Renault Clio Williams μπορεί εύκολα να διακριθεί από τις μικρότερες εκδόσεις – ακόμα κι από το σπορτίφ Clio 16S των 1.8 λίτρων – χάρη στην απόχρωση Metallic Sports Blue που ήταν η μόνη διαθέσιμη επιλογή, τις χρυσές ζάντες αλουμινίου Speedline και τα ειδικά αυτοκόλλητα. Όπως και το πιο ευρέως διαθέσιμο 16S, διέθετε αεριζόμενο καπό με ασύμμετρη διόγκωση, φαρδύτερα εμπρός και πίσω φτερά, πιο σπορ προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος και χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης. Στο εσωτερικό, η Renault το προίκισε με bucket καθίσματα, καντράν με μπλε όψη κι άλλες μπλε πινελιές ως αναφορά στην ομάδα της Williams F1. Οι μεταγενέστερες παραλλαγές είχαν επίσης ηλιοροφή, αλλά τα πρώτα αυτοκίνητα δε διέθεταν, οπότε ήταν κατατί ελαφρύτερα. Το συγκεκριμένο Clio έχει ακόμα την αυθεντική μονάδα ραδιοφώνου/κασέτας της Philips.

Οι τιμές έχουν ξεφύγει: Renault Clio Williams πουλήθηκε 74.000 €!

Το εμβληματικό γαλλικό hot hatch τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 2.0 λίτρων που αποδίδει 147 ίππους και 175 Nm ροπής. Δε φαίνονται και πολλοί με τα σημερινά πρότυπα, αλλά μιλάμε για ένα ελαφρύ όχημα με μικροσκοπικές διαστάσεις, που σταματά τη ζυγαριά στα 981 κιλά! Η ισχύς μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων. Το Williams ήρθε με μια μοναδικά ρυθμισμένη ανάρτηση με πιο σκληρή ρύθμιση και φαρδύτερα μετατρόχια, ευγενική προσφορά του τμήματος Renault Sport.

Σύμφωνα με την καταχώρηση, το μοντέλο συνοδεύεται από πλήρες ιστορικό σέρβις κι όλα τα πρωτότυπα έγγραφα. Η ένδειξη του χιλιομετρητή είναι στα 208.277 χιλιόμετρα, αλλά έχει διανύσει μόνο 5.150 μετά την αποκατάσταση. Σημειωτέον, οι εργασίες διήρκησαν 3.5 χρόνια, από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Μάιο του 2018, ενώ έκτοτε το όχημα φυλασσόταν πάντα σε θερμαινόμενο γκαράζ. Εκτός από την άψογη κατάσταση του εξωτερικού και του εσωτερικού, μια ματιά στο κάτω μέρος και στον χώρο του κινητήρα αποδεικνύει τον τεράστιο όγκο εργασίας που επενδύθηκε σε αυτό το αυτοκίνητο. Θα δημοπρατηθεί στις 25 Φεβρουαρίου κι υπολογίζεται ότι θα κοστίσει μεταξύ 30.000-35.000 £ (33.500-39.000 €) λόγω της σπανιότητας και της αψεγάδιαστης κατάστασής του.

Περισσότερα Άρθρα