Πολωνός driftάρει με 232 χλμ/ώρα στρίβοντας το τιμόνι με το πόδι

Ο Πολωνός drifter Bartosz Ostalowski σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για το ταχύτερο drift οχήματος που έχει καταγραφεί ποτέ σε αυτοκίνητο που ελέγχεται με τα πόδια με την εξωφρενική ταχύτητα των 231.66 χλμ/ώρα. Έχασε και τα δύο του χέρια σε τρακάρισμα το 2006, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Αυτήν τη στιγμή διαγωνίζεται στο πολωνικό πρωτάθλημα drift και σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις ανά την Ευρώπη και στο τελευταίο του κόλπο προσπάθησε να ξεπεράσει τα όρια αυτού που οι περισσότεροι θα πίστευαν ότι είναι δυνατό. Καθισμένος πίσω από το τιμόνι μιας ειδικά εξοπλισμένης driftάδικης BMW Σειράς 3, ο Ostalowski επισκέφθηκε έναν αεροδιάδρομο στην Pila και κάρφωσε το γκάζι. Επιτάχυνε έως τα 277 χλμ/ώρα πριν τραβήξει χειρόφρενο με το πόδι, ξεκινώντας ένα drift υψηλής ταχύτητας μέσα από μια ζώνη μέτρησης 50 μέτρων. Κατέγραψε μέση ταχύτητα 231.66 χλμ/ώρα με μέγιστη γωνία 60 μοιρών, θέτοντας όχι μόνο παγκόσμιο ρεκόρ για το ταχύτερο drift που καταγράφηκε σε αυτοκίνητο που ελέγχεται με τα πόδια, αλλά και καταρρίπτοντας το πολωνικό ρεκόρ για το ταχύτερο drift, που στο παρελθόν κατείχε ο Jakub Przygoński με 217.97 χλμ/ώρα.

«Είμαι απίστευτα χαρούμενος που πέτυχα τον στόχο που έθεσα στον εαυτό μου!» δήλωσε ο Ostalowski αφού σημείωσε το ρεκόρ. «Με αυτή την ταχύτητα όλα γίνονται εξαιρετικά γρήγορα. Αυτή είναι μια εμπειρία που είναι δύσκολο να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο. Είμαι περήφανος, γιατί για άλλη μια φορά απέδειξα ότι στον καθένα μας υπάρχει μια τεράστια δυναμική, χάρη στην οποία μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα!».

Η Ε92 Σειρά 3 της BMW του Ostalowski τροφοδοτείται από έναν twin-turbo κινητήρα LS3 V8 7.0 λίτρων που αποδίδει 1.000 ίππους και 1.280 Nm ροπής, που στέλνονται στους πίσω τροχούς μέσω ένος αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων ZF 8HP90.

Περισσότερα Άρθρα