Τέλος για το παλιό Jimny. Ναι, φτιαχνόταν ακόμα στη Βραζιλία!

Μπορεί να παρουσιάστηκε το 1997, μπορεί εδώ και τέσσερα χρόνια να κυκλοφορεί η επόμενη γενιά, αλλά το παλιό Jimny συνέχιζε να παράγεται και να πωλείται κανονικά στη Βραζιλία. Τώρα πλέον πάει κι αυτό, αφού οι νέοι κανονισμοί ρύπων απαιτούσαν δαπανηρές αναβαθμίσεις στον ξεπερασμένο κινητήρα των 1.3 λίτρων.

Μια τέτοια επένδυση δε θα είχε νόημα για ένα όχημα περιορισμένων πωλήσεων που πρωτοκυκλοφόρησε πριν 25 χρόνια, αν και στη Βραζιλία έχουν παράδοση στο να παρατείνουν τη ζωή μοντέλων που για τον δυτικό κόσμο θεωρούνται απαρχαιομένα, οπότε η Suzuki αποφάσισε να απορρίψει το παλιό Jimny από τη βραζιλιάνικη γκάμα της.

Λατινική Αμερική: Αγροτικό Dacia Duster, αλλά θα φορά τα σήματα της Renault

Αν παρ’ όλα αυτά ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα ολοκαίνουριο παλιό Jimny, καλύτερα να βιαστείτε για να εξασφαλίσετε μία από τις τελευταίες μονάδες που απομένουν αυτήν τη στιγμή σε αντιπροσωπείες της Βραζιλίας. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα, η τιμή για το απερχόμενο μοντέλο ξεκινά από 111.990 R$ (21.450 €) για το βασικό Jimny 4Work και φτάνει στα 137.990 R$ (26.420 €) για το κορυφαίο Jimny Forest που διαθέτει πολλά εκτός δρόμου καλούδια, συμπεριλαμβανομένου ενός εντυπωσιακού bodykit. Είναι ενδιαφέρον ότι η ναυαρχίδα του παλιού Jimny εξακολουθεί να είναι σημαντικά φθηνότερη από το νεότερο Suzuki Jimny που ξεκινά από 156.990 R$ (30.060 €) στη Βραζιλία.

Περισσότερα Άρθρα