Οκτώ Porsche Cayenne ξαμωραίνονται και παίρνουν τα βουνά

Η πρώτη γενιά Porsche Cayenne άλλαξε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, στρέφοντάς την προς τα ψηλά SUV ενώ ταυτόχρονα έσωσε τα ταμεία της γερμανικής εταιρίας. Παρ’ ότι πούλησε πολύ στην Ευρώπη και στην πατρίδα μας, πουθενά δεν έκανε περισσότερο πάταγο από τη Μέση Ανατολή. Η ικανότητά της εκτός δρόμου κι η πρακτικότητα του SUV αμαξώματος την κατέστησε best-seller σε μια περιοχή γνωστή για τα ερημικά της τοπία και τον πλούτο της. Καθώς όμως μερικές από αυτές τις Cayenne κοντεύουν να σβήσουν τα εικοστά τους κεράκια, αυτό σημαίνει αφενός ότι δε χρειάζεται πλέον να είστε σεΐχης για να αγοράσετε μία κι αφετέρου ότι κανείς δε θα παρεξηγηθεί αν τις υποβάλλετε σε κάποιες τροποποιήσεις, ό,τι ακριβώς έκανε η Porsche για να γιορτάσει την επέτειο του καλοπουλημένου της μοντέλου.

Η Porsche Middle East and Africa FZE προκάλεσε τους δύο εισαγωγείς Porsche των ΗΑΕ, την Porsche Center Dubai and the North Emirates και την Porsche Center Abu Dhabi, να εξαντλήσουν τη δημιουργικότητά τους σε μια συλλογή από Cayenne πρώτης γενιάς (E1) για να τιμήσουν τα 20ά γενέθλια του γερμανικού SUV και τον αντίκτυπό του στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων της περιοχής. Οι δύο αντιπροσωπείες της Porsche προμηθεύτηκαν από τέσσερις Cayenne η καθεμία, κάτι που αποδείχτηκε μεγάλη πρόκληση, καθώς ενδιαφέρθηκαν μόνο για αυτοκίνητα σε εργοστασιακή κατάσταση και με τις αυθεντικές προδιαγραφές GCC (Gulf Cooperation Council). Κι όπως ήταν αναμενόμενο, δεδομένων των μπόλικων ετών τους, κάποια από τα αυτοκίνητα χρειάζονταν κάμποση δουλειά για να ξανανιώσουν. «Έχουν περάσει από την ίδια διαδικασία επιθεώρησης που θα περνούσε κάθε μεταχειρισμένο όχημα με επίσημη έγκριση της Porsche κι αυτό απαιτούσε αρκετή δουλειά, κάτι που περιμένεις από αυτοκίνητα ηλικίας 17 έως 20 ετών», λέει ο Darren Abel, Brand Manager για το Porsche Center Abu Dhabi.

Ορισμένες από τις Cayenne έχουν εξοπλιστεί με κιτ ανύψωσης και ζάντες εκτός δρόμου, καθώς κι αποστάτες για να αυξήσουν τα μετατρόχιά τους, κάτι ευεργετικό για την οδική συμπεριφορά σηκωμένων οχημάτων. Άλλες κουβαλούν εφεδρικούς τροχούς στο πίσω μέρος, μεταλλικές προστασίες κάτω από το αμάξωμα και σχάρες για σκηνές οροφής. Πρόκειται για ζωντανή διαφήμιση των αξεσουάρ Cayenne που διαθέτει η Porsche Classic κι η Porsche Tequipment και μπορείτε να τα προσθέσετε και στη δική σας Cayenne. Θυμίζουμε ότι οι σκηνές οροφής μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές Porsche, ακόμα και σε 911.

Οι οκτώ τροποποιημένες Cayenne θα εκτεθούν μαζί με τους σύγχρονους απογόνους τους στο Icons of Porsche Festival που θα πραγματοποιηθεί στο Dubai στις 26-27 Νοεμβρίου και μετά θα πουληθούν, πράγμα όχι και τόσο δύσκολο. «Έχουμε ήδη πελάτες που περιμένουν για να τις αγοράσουν», λέει ο Abel.

Περισσότερα Άρθρα