Οι Porsche μετατρέπονται σε εκδρομικό όχημα με σκηνή οροφής

Η Porsche θέλει να τονίσει άλλη μία πτυχή των μοντέλων της: εκτός από το να παρκάρουν σε περίοπτη θέση έξω από τον Πλούταρχο ή να γυρίζουν τις πίστες της Ευρώπης ή να λυσσάνε σε στριφτερές διαδρομές,τα γερμανικά αριστουργήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όσους ψάχνουν αυτοκίνητο για κάμπινγκ. Εάν λοιπόν είστε ιδιοκτήτης μιας Porsche κι είστε περιπετειώδης τύπος, μια σκηνή οροφής που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Porsche Tequipment θα μπορούσε να αποδειχθεί το ιδανικό αξεσουάρ.

Η σκηνή έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στις 911, Macan, Cayenne, Panamera και Taycan και διαθέτει δύο πλαϊνά παράθυρα και ένα παράθυρο οροφής. Στην πλήρως εκτεταμένη θέση της, το δάπεδο της σκηνής έχει διαστάσεις 210 x 130 χιλιοστά κι είναι εξοπλισμένο με στρώμα από αφρώδες υλικό. Διαθέτει αδιάβροχα φερμουάρ και ξεχωριστό κάλυμμα βροχής για την είσοδο, αλλά και σίτα για προστασία από τα έντομα.

Η Porsche λέει ότι η σκηνή είναι πολύ εύκολη στον χειρισμό, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε για να την ξεδιπλώσετε είναι να ανοίξετε τα μάνδαλα ασφαλείας και να σηκώσετε το σκληρό κάλυμμα που θα μείνει όρθιο χάρη σε δύο αμορτισέρ. Η πρόσβαση στη σκηνή γίνεται από μια τηλεσκοπική σκάλα. Το κάλυμμα διατίθεται με μαύρο/ανοιχτό γκρι ή μαύρο/σκούρο γκρι φινίρισμα κι αναγράφει περήφανα το μαύρο ματ λογότυπο της Porsche. Μια σειρά από πρόσθετα αξεσουάρ Porsche Tequipment είναι στα σκαριά, όπως μια θερμαινόμενη κουβέρτα και μια θήκη αποθήκευσης παπουτσιών και τσαντών.

Ενώ ταιριάζει σε τόσα μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν είναι συμβατή με τις εκδόσεις GT, Cabriolet και Targa της 911. Επίσης περιορίζει την τελική ταχύτητα οποιουδήποτε μοντέλου στα 130 χλμ/ώρα, οπότε ξεχάστε τα κυνηγητά στην Autobahn.

Όσο για την τιμή της; Κοστίζει τσουχτερά 4.980 €, πολύ παραπάνω από αντίστοιχα αξεσουάρ του εμπορίου, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για προϊόν της Porsche. Είναι επίσης φθηνότερη (και πολύ πιο χρήσιμη) από ορισμένα ακριβά ρολόγια της γερμανικής εταιρίας.

Περισσότερα Άρθρα