Hurtan Grand Albaycín: ένα Miata ταξιδεύει στη δεκαετία των ’50s

Ο Ισπανός καροσερί Hurtan γιορτάζει φέτος την 30ή του επέτειο κι έτσι αποκάλυψε μια ειδική έκδοση του Grand Albaycín, που θα σε περιορισμένη παραγωγή έξι μονάδων. Το roadster βασίζεται στο Mazda MX-5 ND, συνδυάζοντας τα δοκιμασμένα μηχανικά μέρη με ένα ρετρό άρωμα αμαξώματος και μια ανανεωμένη καμπίνα. Με πλήρη ονομασία Hurtan Grand Albaycín 30th Anniversary Edition, το συλλεκτικό μοντέλο βασίζεται στο κανονικό Grand Albaycín που παρουσιάστηκε το 2021. Δεν υπάρχουν αλλαγές στο αμάξωμα που είναι εμπνευσμένο από αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Το μοντέλο ξεχωρίζει αμέσως χάρη στα διογκωμένα φτερά, την παλιά μάσκα και τις στρογγυλές μονάδες φωτισμού LED, αν κι οι αναλογίες είναι αρκετά περίεργες από ορισμένες γωνίες καθώς περιορίζεται από τις εξωτερικές διαστάσεις του Miata.

Για τα έξι επετειακά μοντέλα, ο Hurtan προσφέρει περισσότερες επιλογές διαμόρφωσης. Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει τρεις αποχρώσεις – midnight blue, cherry red και lead grey. Μπορούν να συνδυαστούν με δύο διαφορετικές εσωτερικές επενδύσεις. Μπορείτε να το παραγγείλετε είτε με ξύλινες είτε με μεταλλικές λεπτομέρειες, ενώ διαθέτει καπιτονέ δερμάτινη επένδυση κι ειδικό λογότυπο για την 30η επέτειο στα προσκέφαλα. Οι ιδιοκτήτες των ειδικών μοντέλων θα λάβουν επίσης ένα άλμπουμ φωτογραφιών που θα πιστοποιεί τη γνησιότητά τους. Τέλος, θα ενταχθούν αυτόματα στο «Hurtan Club», όπως κάθε άλλος ιδιοκτήτης του Grand Albaycín, συμμετέχοντας σε συναντήσεις, επισκέψεις στην πίστα κι εκδηλώσεις.

Ακριβώς όπως το κανονικό Hurtan Grand Albaycín, η 30th Anniversary Edition προσφέρεται σε αμάξωμα Cabrio και Targa με το τελευταίο να διαθέτει την αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή του Mazda MX-5 RF. Κάτω από το καπό, υπάρχει είτε ο κινητήρας 1.5 λίτρων της Mazda με απόδοση 132 ίππων, είτε ο ισχυρότερος κινητήρας 2.0 λίτρων με απόδοση 184 ίππων. Ο Hurtan δεν ανακοίνωσε την τιμολόγηση για την ειδική έκδοση, αν κι αναμένουμε ότι θα είναι σημαντικά πιο ακριβή από το κανονικό μοντέλο που διατίθεται μεταξύ 59.000 € και 82.300 € ανάλογα με τη διαμόρφωση. Μιλάμε για σημαντικό καπέλο στην τιμή του εργοστασιακού Mazda MX-5 ND, που μπορείτε να το αγοράσετε για λιγότερο από το ήμισυ της βασικής τιμής ενός Hurtan.

Για τα 30ά του γενέθλια φέτος, ο καροσερί ετοιμάζει μια «μεγάλη επετειακή εκδήλωση» για όλους τους ιδιοκτήτες Hurtan όπου θα ανακοινώσει τα μελλοντικά του σχέδια που υπόσχονται «μεγάλες εκπλήξεις». Η εταιρία με έδρα τη Γρανάδα ιδρύθηκε το 1992, όταν ο Juan Hurtado κατασκεύασε το πρώτο μοντέλο, το Hurtan T2. Δεν τροποποιεί μόνο τα Miata, καθώς έχει παρουσιάσει και το Author, που βασίζεται στο Chrysler PT Cruiser, το Route 44 (ένα Fiat Ducato με ρετρό εμφάνιση), αλλά και το Vintage, ένα Jeep Wrangler με αμάξωμα εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1930, αναφέρει το Motor1.

Περισσότερα Άρθρα