Tesla Model X Plaid

Συνοδήγησα για κάνα μισάωρο κι ύστερα οδήγησα για καμιά ώρα X Plaid… Άλλος κόσμος… εκεί που νομίζεις ότι το Model 3 Long Range που οδηγώ είναι πολύ γρήγορο, έρχεται η εμπειρία με το Model X Plaid κι αναθεωρείς. Καταιγιστική επιτάχυνση, στο πρώτο 0-150 με launch mode ως συνοδηγός ένιωσα όπως στο Star Trek που “αλλοιώνεται” ο χώρος στο οπτικό πεδίο. Όταν μετά έκανα 0-180 ως οδηγό,ς τα πράγματα ήταν καλύτερα (χωρίς launch mode). Η αερανάρτηση στο λίγο που την πίεσα δεν πήρε καμία κλίση, παρ’ όλο το βάρος. Το τιμόνι “περίεργο” κι η επαναφορά από στροφή 90ο σε στενά, με μπέρδευε στο πιάσιμο του τιμονιού. Στην οδήγηση σε ανοιχτό δρόμο δεν είχα κανένα πρόβλημα. Σαφές, επιτρέπει τις γρήγορες εναλλαγές λωρίδας και, σε συνδυασμό με την ανάρτηση, οδηγεί τους 2.5+ τόνους εκεί που θέλει ο οδηγός αστραπιαία. Ασυναίσθητα ο συνδυασμός επιτάχυνσης και σχήματος του τιμονιού yoke έφεραν στο μυαλό μου την εικόνα πιλότου μαχητικού. Η κόρνα στο yoke σε σημείο που δε βολεύει, τουλάχιστον με τη λαβή που εγώ είχα. Αντίθετα, τα χειριστήρια (κουμπιά αφής) του φλας συνηθίζονται γρήγορα. Το ενιαίο παρμπρίζ από μπροστά μέχρι πίσω από τον οδηγό χωρίς κάποιο πλαίσιο είναι πολύ εντυπωσιακό! Δε θα έχετε ποτέ πρόβλημα ότι το οριζόντιο πλαίσιο του παρμπρίζ κρύβει το φανάρι.

Ακόμα και τα σκιάδια του ήλιου πρωτοτυπούν! Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, τι να πρωτοπώ; Τα 28 (!!!) ηχεία για τα αυτιά ενός μη ειδικού, όπως εγώ, δίνουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα. “Crystal clear” οθόνη αποκλειστικά για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Τα θερμαινόμενα καθίσματα φαίνεται ότι αποτελούν για την Tesla commodity… κι αποφάσισε να ενσωματώσει λειτουργία ψυχόμενων καθισμάτων!!! Η εσωτερική διάταξη με τρεις σειρές από δύο καθίσματα ιδιαίτερη και πιο πρακτική/άνετη από την επταθέσια διάταξη άλλων μεγάλων SUV. Αν δεν έχετε επταμελή οικογένεια, θα σας ικανοποιήσει πλήρως!

Συμπέρασμα, το Model X Plaid πετάει… όπως προδιαθέτουν κι οι Falgon Wing πόρτες των πίσω επιβατών! Με το δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα να διευρύνεται διαρκώς, τόσο με δημόσιους φορτιστές, όσο και με τους ιδιωτικούς της ίδιας της Tesla, για κάποιον/α που ζητάει επιδόσεις, χώρους, του/της αρέσει η τεχνολογία κι έχει να διαθέσει τα χρήματα (είτε για αγορά, είτε για flex μίσθωση, είτε για flex μίσθωση) αποτελεί μονόδρομο!

(Αν θέλετε κι εσείς να παρουσιάσετε το καμάρι σας, στείλτε μας στην παρακάτω διεύθυνση: dimitrios.sampaziotis@cartalk.gr)

Περισσότερα Άρθρα