Η κόρη του Ken Block θα τρέξει το Hoonipigasus στο Pikes Peak

H Lia Block ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πιλοτάρει την Hoonipigaus Porsche στην ανάβαση του Pikes Peak στις 25 Ιουνίου σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον πατέρα της, Ken Block, ο οποίος σκοτώθηκε τον Ιανουάριο. Ο αδικοχαμένος οδηγός αγώνων είχε σκοπό να συμμετάσχει και πέρσι με τη διάσημη ροζ Porsche, αλλά δεν κατάφερε να λάβει μέρος στον αγώνα αφού έπαθε ζημιά κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Το τετρακίνητο κεντρομήχανο όχημα των 1.400 ίππων υπέστη βλάβη στον κινητήρα και δεν μπόρεσε να επισκευαστεί εγκαίρως. Έκτοτε, η Lia, η οποία είναι 16 ετών, έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις προς τιμήν του πατέρα της, συμπεριλαμβανομένου του 100 Acre Wood Rally στο Salem του Missouri, όπου τερμάτισε 9η γενικής με συνοδηγό τη Rhianon Gelsomino, της οποίας ο σύζυγος Alex, είχε υπάρξει συνοδηγός του Ken.

Το Hoonipigasus είναι η δημιουργία της Blocks’ Hoonigan Industries, η οποία συνεργάστηκε με την Huntington Beach, την BBi Autosport στην California και τη Mobil One για την κατασκευή. Ξεκίνησε στη ζωή του ως μια τετρακύλινδρη Porsche 912 (μια οικονομική έκδοση της Porsche 911 τη δεκαετία του 1960), αλλά έχει τροποποιηθεί ριζικά κι αποτίει φόρο τιμής στη διάσημη Porsche 917/20 “Pink Pig” που διέπρεψε στις 24 Ώρες του Le Mans το 1971. Εκτός από τους εντυπωσιακούς αριθμούς ισχύος, το αυτοκίνητο διαθέτει εξαιρετική αεροδυναμική για να δημιουργήσει downforce πάνω από δύο τόνους στο αγωνιστικό που ζυγίζει λιγότερο από 1.100 κιλά. Η ισχύς προέρχεται από έναν twin-turbo flat-six 4.0 λίτρων σε συνδυασμό με ένα σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων και ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος ανάρτηση.

Η ανάβαση του Pikes Peak έγινε στη χώρα μας διάσημη από το θρυλικό βίντεο του Ari Vatanen με το Peugeot 405 T16 κι είναι εξαιρετικά εξαντλητική, αφού τερματίζει πάνω από τα 4.000 μέτρα ύψος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο αραιός αέρας σε αυτό το υψόμετρο καταπονεί τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που χάνουν ισχύ, ενώ μειώνει και το downforce που είναι απαραίτητο στα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Η Lia δήλωσε ότι δε νιώθει ακόμα έτοιμη για να πάρει μέρος στα επίσημα χρονομετρημένα, οπότε θα πραγματοποιήσει απλώς ένα τιμητικό πέρασμα, αλλά θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο της συμμετοχής στη διάσημη διαδρομή κάποια στιγμή στο μέλλον.

Περισσότερα Άρθρα