Το όνειρο κάθε άντρα: μια Ferrari σε road trip 21.000 χιλιόμετρα

Τα περισσότερα road trip φαίνεται να έχουν έναν κοινό παρονομαστή: ένα σχετικά μεγάλο, ευρύχωρο όχημα με καλό δείκτη αξιοπιστίας και τουλάχιστον δύο άτομα. Ένας άντρας από το New Jersey αποφάσισε να ανατρέψει το κατεστημένο και να μας θυμίσει ότι οι παλιότεροι αριστοκράτες αλώνιζαν σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο με διθέσιες Ferrari κι άλλα GT (Gran Turismo) μοντέλα, όπως τις κλασικές Aston Martin, που δε θα τις ονομάζαμε ακριβώς αξιόπιστες. Ετοιμάστηκε λοιπόν για ένα πολύμηνο οδικό ταξίδι με τη Ferrari California T του και μετά οδήγησε 21.000 χιλιόμετρα, μέχρι την Tijuana στο Μεξικό, το Pebble Beach της California και το Vancouver του Καναδά.

Ο Will LaRiccia λέει ότι όποιο αυτοκίνητο βρεθεί στα χέρια του, προσπαθεί να το απολαύσει σαν να μην υπάρχει αύριο. Αυτή η επιθυμία ήταν που τον ώθησε να πάρει τη Ferrari του σε ένα ταξίδι που εκτείνεται σε τρεις χώρες και που διήρκεσε περισσότερους από δύο μήνες. Μέσα στο ιταλικό supercar, είχε μια χειραποσκευή, δύο σακίδια πλάτης, μια τσάντα για τη φωτογραφική του μηχανή, εξοπλισμό κατασκήνωσης και φυσικά ένα σετ μπαστούνια γκολφ. Λέει ότι όταν δεν οδηγούσε, περνούσε το χρόνο του είτε δουλεύοντας εξ αποστάσεως είτε ασχολούμενος με κάποια από τα χόμπι του, όπως η πεζοπορία, η κατασκήνωση και το γκολφ. Τι; Μόνο η Porsche θα δηλώνει κατάλληλη για κατασκήνωση στη φύση;

Η αστυνομία τον σταμάτησε πέντε φορές και τη μία τού επέδωσε κλίση. Λέει ότι η οδήγηση στη μέση του πουθενά με πινακίδες του New Jersey γεννάει υποψίες. Σαν τις αθηναϊκές πινακίδες, ένα πράγμα… Φυσικά, υπήρχαν μερικές φορές που επέτρεψε στο cavallino να τεντώσει τα πόδια του για ξεμούδιασμα και σε μια περίπτωση έφτασε τα 297 χλμ/ώρα. Ολόκληρο το ταξίδι του καταγράφηκε στη σελίδα του στο Instagram. Τα συνολικά χιλιόμετρα ήταν 20.668, η μέση κατανάλωση 11.8 λίτρα/100 χλμ., ενώ η χαμηλότερη 7.7!

Η Ferrari δεν παρουσίασε κανένα μηχανικό πρόβλημα, αλλά χρειάστηκε προγραμματισμένο σέρβις περίπου στη μέση του ταξιδιού, στο Seattle. Υπήρξαν στιγμές που άγχωσαν τον LaRiccia, συγκεκριμένα όταν δεν είχε σήμα στο κινητό του τηλέφωνο. «Ήμουν τρομοκρατημένος όλη την ώρα από την Αλάσκα μέχρι το Salt Lake City, καθώς καμία υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας δεν έπιανε». Χαιρόμαστε που αυτή η ανησυχία δεν τον εμπόδισε να δείξει σε όλους ότι ακόμη και τα supercar μπορούν να είναι εξαιρετικοί σύντροφοι μεγάλων αποστάσεων.

Περισσότερα Άρθρα